E.V. Trutta Pitkätuulenkala 11 cm 23 g lättat skeddrag Pumu

  Kommer snart    Affiliate-länk till Happy Angler

E.V. Trutta Pitkätuulenkala rör sig snabbt med liten spark. Detta bete går nära ytan och är som bäst i grunt vatten. Det tål också att fiskas snabbt, vilket gör det till ett utmärkt bete särskilt för havsöringsfiske när öringen söker sig till grunda ställen. Tack vare sin form kan Pitkäntuulenkala kastas väldigt långt och exakt. Vattenmotståndet är lågt, så du känner lätt minsta lilla beröring. Sjunker darrande. Pitkätuulenkala är längre men lättare än Isotuulenkala.
Bland havsöringsfiskare finns det inget så omtyckt bete som det legendariska E.V. Trutta. Det här lättade skeddraget utvecklades av en av Finlands mest uppskattade betestillverkare, Erkki Virolainen, som lämnade ett outplånligt avtryck inom branschen.
Det handgjorda betet har en metallstomme med öglor i ändarna, extra tyngd och lättnad. Efter formandet får Trutta sin fina finish. Betet viras i folie och målas för hand och lackas många gånger. Resultatet är ett bete med unika egenskaper. Särskilt vid vevstopp har betets svävande sjunkande rörelse visat sig helt oemotståndlig för öringen.
E.V. Trutta-betena är handmålade, som små konstverk. Därför är de också omtyckta gåvor och samlarobjekt. Erkki Virolainens ursprungliga innovation och vision har vårdat dessa legendariska beten, som många tillverkare har försökt efterlikna.

E.V. Trutta Pitkätuulenkala 11 cm 23 g lättat skeddrag Pumu finns i kategorin Fiske - Beten och drag - Havsöringsbeten. E.V.Trutta är ett av våra märken som säljs direkt av Happy Angler.

Läs mer…