Nåva Nagelgel 15g

215 kr
I lager    Sponsrad länk

Med en unik sammansättning av aktiva substanser tar Nåva Nagelgel ett kraftfullt grepp om nagelsvampen, oavsett om den drabbar tå- eller fingernaglar. Nåva Nagelgel innehåller noggrant utvalda naturliga ingredienser som inte bara motverkar och förebygger nagelsvamp, utan också behandlar dess uppkomst. Denna vetenskapligt beprövade formula är din nyckel till vackra och friska naglar på ett sätt som känns rätt för både dig och naturen.

Med en enkel och bekväm applicering passar den smidigt in i din vardagliga rutin. Oavsett om du är mitt uppe i vardagens stress eller kopplar av hemma, kan du enkelt använda Nåva Nagelgel och påbörja din resa mot nagelhälsa. Nåva Nagelgel är skonsam nog för att användas även under graviditet och amning. Vår noggrant balanserade formula sätter din trygghet och ditt välbefinnande i första rummet. Bakom Nåva Nagelgel står ett svenskt utvecklingsföretag med en passion för att leverera högkvalitativa produkter.

Ingredienser:

Aqua, Glyerin, 1,5 Pentanediol, Propyleneglykol, Dimethicone, PEG-40 hydrogenated castor oil, Sodiumhydroxide, Carbomer, Artemisa Abrotanum leaf extract.

1,5 Pentanediol är verksam mot mikroorganismer såsom nagelsvamp, bakterier och virus. Den verkar effektivt genom osmos (vätskeutjämning) men är samtidigt mild mot huden. Gelen innehåller också Propylenglykol som verkar fuktighetsbevarande och har antimikrobiell effekt mot både bakterier och svampar. Propylenglykol är också svagt surt vilket motverkar tillväxten av nagelsvamp. Produkten är klassificerad som en medicinteknisk produkt klass 2.

Dosering och användning

Applicera ett tunt lager gel över hela den infekterade nageln ned till nagelroten med Nåva nagelgel morgon och kväll. Behandla angripna naglar utan uppehåll till naglarna förnyats och symptomen på nagelsvamp är borta. Generellt rör det sig om 6 månader för fingernaglar och 9 -18 månader för tånaglar vid kraftig svampinfektion.

Fortsätt gärna använda gelen en tid till en gång om dagen för att förhindra återsmitta. Om naglarna verkar torra och spröda efter behandlingen kan de återfettas med Nagelbalm Special eller Nagelolja Special, för att stärka och återfetta dem. Rådgör med läkare eller fotterapeut om inte nageln förbättras efter behandlingen, nagelförändringen kan bero på något annat än nagelsvamp exempelvis psoriasis. Diabetiker bör alltid konsultera behörig läkare innan behandling. Använd inte Nåva nagelgel om du är överkänslig / allergisk mot någon av ingredienserna.

Nagel med liten infektion där mindre än halva nageln är infekterad, har kortare behandlingstid. Behandla angripna naglar utan uppehåll morgon och kväll tills helt frisk nagel vuxit ut. Fortsätt gärna att använda gelen en tid till för att förhindra återsmitta av nagelsvamp. Även här är det bra att återfetta naglarna med exempelvis Nagelbalm Special. En del naglar kan släppa från nagelbädden eller att delar av nageln faller bort. Det är den infekterade delen som släpper. När doseringen dras ned till en gång per dag i kombination med ex Nagelolja så stimuleras ny stark nagel och förhoppningsvis fäster nageln igen. Klipp bort lös nagel och använd ex Nagelolja Special dagligen vid dessa problem.

Det kan finnas levande svampsporer kvar som inte syns. Det är en fördel att gå på fotvård för nedslipning så att nageln tunnas ut och att angripna delar tas bort. Det tar ofta lång tid att bli frisk, ha ett helhetstänk när det gäller behandlingen. Tänk på att minimera svampsporer i din miljö ex skor och dusch. Använd också tofflor i offentlig miljö. Ekodes smart desinfektion

Nåva Nagelgel 15g säljs direkt av Footnet för snabb leverans.

Läs mer…