TUME-wobbler 15 cm djupgående 160

I lager    Affiliate-länk till Happy Angler

Den djupgående TUME-wobblern på 15 cm är en osymmetriskt formad wobbler för gös- och gäddtrolling. Wobblern dyker till fyra meters djup och rör sig kraftigt sparkande med svängande sidor. Den tål vid behov att fiskas med hård hastighet. Dess sätt att simma är särskilt effektivt på gös och gädda. Modellen funkar utmärkt som dragwobbler och har bevisat sin effektivitet i tävlingstrolling.

TUME-wobblerns osymmetriska formgivning tillsammans med folien med hologrammönster ger wobblern ett mycket livfullt utseende som fisken inte kan motstå!

Simdjup: 4 m
Rekommenderad draghastighet: 3–6 km/h
TUMEfishings grundare Tuomas Tolonen berättar TUME-wobblerns historia:
”TUMEfishing fick sin början vid millenieskiftet när jag fick mitt första spinnspö och ett bete till det. Efter en kort tid av undran väcktes mitt intresse och jag måste få prova dem med pappa. Den första fisken jag fick var en gädda på 4 kg. Och det vet man ju vad som händer när en 7-årig pojke får en sådan fisk.

Efter det började jag snabbt göra egna beten. Mina första beten täljde jag av tall. Jag hade ingen kunskap om wobblerfärger, men någonstans hade jag sett en i rött och vitt så våra wobbler blev rödvita. Här började ett utvecklingsarbete med målet att göra världens bästa wobbler.

Jag täljde i rask takt och gjorde wobbler av både björk, asp och al. Men de var alla relativt svårtäljda träslag så jag gav mig av till trävaruaffären för att hitta mer lättbearbetat trä. Där fick jag tag i balsa, som är lätt att tälja också för en tioåring.

Efter några års fiske på älvarna började vi fundera på fiskarna vi fått vid trolling. Vi började utveckla en wobbler som skulle fiska bra hela sommaren oberoende av vädret. Vi testade tiotals olika modeller och rätt så snabbt kunde vi skilja agnarna från vetet. En modell fungerade bättre i testen än alla andra. Det var en otrolig känsla när fisken högg på den gång på gång, även om det simmade välkända wobbler bredvid. Och den modellen måste vi ju få mer av.

År 2010 skickade vi wobblern till en svarvare och har sedan dess själva fokuserat på att utveckla den. Vi ville också höra andras åsikter och lät därför våra kompisar testa wobblerna. Responsen var positiv och dessutom fick vi värdefulla tips om hur vår wobbler kunde bli ännu mer välfiskande. I dag simmar våra wobbler omkring i hela Finland och så långt borta som i Australien och Sydafrika.”

TUME-wobbler 15 cm djupgående 160 finns i kategorin Fiske - Beten och drag - Wobblers. TUME-vaappu är ett av våra märken som säljs direkt av Happy Angler.

Läs mer…