TUME-wobbler 3 cm 079

I lager    Affiliate-länk till Happy Angler

Denna minsta TUME-wobbler är särskilt avsedd för fiske av sik, öring, harr, abborre och regnbågslax. Wobblern har känslig gång och rör sig väl redan vid långsam invevning men tål också högre hastigheter utan att komma upp över ytan.

• Stomme: Balsa
• Krokar: BKK #12
TUMEfishings grundare Tuomas Tolonen berättar TUME-wobblerns historia:
”TUMEfishing fick sin början vid millenieskiftet när jag fick mitt första spinnspö och ett bete till det. Efter en kort tid av undran väcktes mitt intresse och jag måste få prova dem med pappa. Den första fisken jag fick var en gädda på 4 kg. Och det vet man ju vad som händer när en 7-årig pojke får en sådan fisk.

Efter det började jag göra egna beten. Mina första beten täljde jag av tall. Jag hade ingen kunskap om wobblerfärger, men någonstans hade jag sett en i rött och vitt så våra wobbler blev rödvita. Här började ett utvecklingsarbete med målet att göra världens bästa wobbler.

Jag täljde i rask takt och gjorde wobbler av både björk, asp och al. Men de var alla relativt svårtäljda träslag så jag gav mig av till trävaruaffären för att hitta mer lättbearbetat trä. Där fick jag tag i balsa, som är lätt att tälja också för en tioåring.

Efter några års fiske på älvarna började vi fundera på fiskarna vi fått vid trolling. Vi började utveckla en wobbler som skulle fiska bra hela sommaren oberoende av vädret. Vi testade tiotals olika modeller och rätt så snabbt kunde vi skilja agnarna från vetet. En modell fungerade bättre i testen än alla andra. Det var en otrolig känsla när fisken högg på den gång på gång, även om det simmade välkända wobbler bredvid. Och den modellen måste vi ju få mer av.

År 2010 skickade vi wobblern till en svarvare och har sedan dess själva fokuserat på att utveckla den. Vi ville också höra andras åsikter och lät därför våra kompisar testa wobblerna. Responsen var positiv och dessutom fick vi värdefulla tips om hur vår wobbler kunde bli ännu mer välfiskande. I dag simmar våra wobbler omkring i hela Finland och så långt borta som i Australien och Sydafrika.”

TUME-wobbler 3 cm 079 finns i kategorin Fiske - Beten och drag - Wobblers. TUME-vaappu är ett av våra märken som säljs direkt av Happy Angler.

Läs mer…